Wandelen

In de omgeving zijn meerdere wandelingen uitgezet, zo kun je o.a. door de bergen wandelen naar het Katharen kasteel van Peyrepertuse. Deze attractie heeft van de Michelingids één ster gekregen. Verder kun je een wandeling maken door de Gorge de Galamus, met daarbij een bezoek aan de Hermitage, die in de rotswand is uitgehouwen. De wandeling van Saint Martin loopt over de kam van de berg en geeft uitzicht op het dal waarin Saint Paul de Fenouillet ligt. De beschrijving van de route met kaartje kunt u van ons lenen. 

Fietsen

Er lopen een groot aantal fietspaden door de bergen. De routes worden goed aangegeven. De paden zijn ongeschikt voor stadsfietsen, heb je zelf geen geschikte fiets mee? Wij hebben twee mountainbikes te leen, onder de voorwaarde dat wij ze weer terugkrijgen in de staat waarin je ze hebt meegekregen.

Klimmen van Via Ferrata

Het dorp beschikt over twee via ferrata’s. Deze zijn gratis te beklimmen.

Als je geen heftige hoogtevrees hebt is dit zeker een mooie klim, met als beloning een prachtig uitzicht over de vallei waar ook Saint Paul in ligt. Wij hebben meerdere klimsetjes te leen. De kleine via Ferrata is eenvoudig, terwijl de grote als pittig wordt omschreven, zowel qua hoogte als qua uithoudingsvermogen.

Canyoning door de Gorges de Galamus

De “Gorges de Galamus” staat bekend als één van de mooiste kloven in de omgeving. Om die reden is het extra spectaculair om deze door het water af te dalen door middel van canyoning. Het water is het hele jaar 12 graden en de afdaling zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. Het is vanwege de temperatuur én vanwege de ruwe rotsen aan te bevelen om tijdens deze tocht een wetsuit en stevige schoenen en soepele te dragen. Daarnaast worden gebruik van klimuitrusting en een helm verplicht gesteld. Heb je er zelf geen? Wij hebben materiaal te leen. Wil je niet zelf de tocht doen? Vanuit het dorp worden begeleide tours aangeboden die je gemakkelijk online kunt boeken.