Acht tips voor een dagje Perpignan

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 12:22

Perpignan: een pareltje in het zuiden van Frankrijk, net op de grens met Spanje. Deze stad, doordrenkt met een unieke Catalaanse flair, is een verborgen juweel dat je echt niet mag overslaan als je in de buurt bent. Van de kleurrijke straten tot de levendige markten, Perpignan ademt een onmiskenbaar Mediterrane sfeer die je meteen omarmt.

In deze blog delen we de 8 tofste dingen om te doen en te zien tijdens een stedentrip in Perpignan. Of je nu een dagje uit plant of een tussenstop maakt op weg naar Spanje, deze stad heeft voor ieder wat wils. Van historische kastelen tot hippe foodhallen en van kunstzinnige musea tot de beste eetplekken van de stad, wij hebben een aantal handige tips voor jou opgesteld. Meer weten over de omgeving? Bekijk ook deze toffe steden in de buurt van Maison Fabre.

1. Jeudis de Perpignan

Zomer in Perpignan betekent elke donderdagavond feest! Deze feesten noemen we Jeudis de Perpignan. Tijdens juli en augustus transformeren de straten in een bruisende mix van muziek, kunst en vertier. Gratis optredens van bands op de pleinen brengen de stad tot leven. Deze avonden zijn een must als je in deze periode in Perpignan bent. Jong, oud, muziekliefhebber of kunstfan, hier is voor iedereen wat wils.

2. Een bezoek aan het kasteel van de koning van Mallorca

Duik in de geschiedenis bij het Palais des Rois de Majorque. Dit kasteel, uit de 13e eeuw, herinnert aan de tijd dat Perpignan de hoofdstad was van het Koninkrijk Mallorca. Ontdek de mix van gotische en Catalaanse stijlen en geniet van het uitzicht over de stad vanaf de heuvel waarop het kasteel troont. Binnenin kun je ronddwalen door de tuinen, je vergapen aan historische kunst en meubilair. Een must-see, dagelijks geopend van 09.30 tot 18.30 uur.

3. Le Castillet

Le Castillet is meer dan een fort; het is een stukje geschiedenis van Perpignan. Dit 14e-eeuwse bouwwerk was ooit een stadspoort en gevangenis. Nu biedt het een museum vol lokale geschiedenis en cultuur. Klim naar de top voor een adembenemend uitzicht over de stad. Een perfecte plek voor een duik in het verleden!

4. Bezoek het herenhuis Hôtel Pams

Verborgen in het stadscentrum ligt Hôtel Pams, een parel uit de 19e eeuw. Ooit gebouwd door een sigarettenpapier-magnaat, nu een inkijkje in het leven van de welgestelden van begin 20e eeuw. Gratis toegankelijk, dus loop binnen en bewonder de luxueuze salons, de statige trap en de art nouveau-details. Een unieke kans om de grandeur van het oude Perpignan te ervaren.

5. Lekker eten in Les Halles Vauban

Een must-do in Perpignan is een bezoek aan de overdekte markt Les Halles Vauban. Gelegen aan de sfeervolle stadskanalen, is dit de plek waar je de smaken van de regio proeft. Van verse lokale kazen tot zongerijpte olijven, het is er allemaal. En als je trek krijgt, geniet dan van wereldse tapas en gerechten, gewoon ter plekke. Naast winkelen kun je heerlijk relaxen op het grote terras, een ideale plek om te genieten van de zon. Een andere tip: bekijk ook deze toffe parken in Argelès-sur-Mer.

6. Wandelen langs de kanalen van Perpignan

Perfect aansluitend bij je marktbezoek: een wandeling langs de betoverende kanalen van Perpignan. Start bij de Pont Magenta en bewonder het uitzicht op de stad. Na deze ontspannende tocht kun je lekker neerploffen op een zonnig terrasje aan het water. Een ideale combinatie van ontspanning en sightseeing.

7. Musée Hyacinthe Rigaud

Voor kunstliefhebbers is het Musée Hyacinthe Rigaud een echte aanrader. Gewijd aan de beroemde portretschilder, biedt het museum ook werken van Picasso en Maillol. Overal in Perpignan kom je de invloed van Maillol tegen. Naast een indrukwekkende vaste collectie, verrast het museum regelmatig met boeiende tijdelijke exposities. Een culturele parel in het hart van de stad!

8. Lekker eten in Perpignan

Wanneer je in Perpignan bent moet je ook zeker uit eten gaan. In de stad vind je ontzettend veel heerlijke restaurants met een uitmuntende kaart. Hieronder een aantal van onze favoriete restaurants:

 

  • Restaurant Txoko: Geniet van dagverse gerechten, van vis tot vegetarisch, vaak bereid met knoflook en op de plancha. Kies je favoriete bijgerecht voor een persoonlijke touch.
  • La Galinette: Een Michelin-sterren ervaring. Chef Christophe Comes gebruikt ingrediënten uit zijn eigen tuin. De sommelier zorgt voor perfect bijpassende wijnen. Laat je verrassen door luxe menu's, zoals een onvergetelijk acht-gangen menu.
  • Le Garriane: Ooit Perpignans best bewaarde geheim, nu bekend als een culinair hoogtepunt. Gerund door een hartelijk echtpaar, met een Australische chef die verbluffende gerechten op tafel tovert. Reserveer van tevoren om zeker te zijn van een tafeltje.

 

 Heb je aanvullingen of heb je onze tips uitgeprobeerd? Laat het weten in een reactie hier onder! We zijn benieuwd

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.